Međunarodno savjetovanje o relejnim uređajima i njihovoj budućnosti

U organizaciji tvrtki ŽPD d.d. i Signal servis d.o.o. iz Zagreba, te slovenske tvrtke Iskra sistemi d.d., u ožujku ove godine održano je međunarodno savjetovanje o daljnjim perspektivama relejnih signalno-sigurnosnih uređaja u svjetlu novih rješenja osiguranja kolodvora i pruga u elektroničkoj izvedbi.

Na savjetovanju su sudjelovali visoki predstavnici infrastrukture iz željezničkih uprava Bosne i Hercegovine (Željeznice Republike Srpske), Slovenije (Iskra sistemi d.d.), Makedonije, Hrvatske, Nizozemske (ARCADIS Nederland), te širi krug stručnjaka iz područja elektrotehničkih poslova osiguranja kolodvora i pruga.

Sve veći porast prometa, kako putničkog tako i teretnog, nameće potrebu za novim rješenjima koja će osigurati nesmetani promet roba i ljudi na području Europske unije i šire. Stoga se opravdano postavlja pitanje da li su postojeći relejni uređaji stvar prošlosti ili je njihova budućnost leži u kombinaciji s informatičkom i elektroničkom tehnikom, budući da brzi razvoj elektronike i informatike i nova ponuđena rješenja dovode u pitanje ekonomsku isplativost i rok trajanja takvih uređaja.

Na ovom savjetovanju predstavljena su istraživanja i iskustva pojedinih željezničkih uprava vezana uz ovo područje, od kojih je potrebno posebno istaknuti izlaganje gospodina J. Oonincx i g. Tiesme iz tvtke ARCADIS Nederland, koji su govorili o iskustvima nizozemskih željeznica i o budućnosti relejnih signalno-sigurnosnih uređaja za osiguranje kolodvora i otvorenih pruga.

Tagovi :

Komentiranje je isključeno